Terug naar alle evenementen

STAD24. De Politiek is van iedereen

  • Stadsform 6 Stadswaag Antwerpen, Vlaams Gewest, 2000 Belgium (kaart)

De stad is van iedereen. De politiek is van iedereen. Maar om dat in de realiteit te bereiken hebben we heel veel mensen nodig. Er is nood aan denkers, dromers en doeners die samen in dialoog willen gaan om hier naartoe te werken.

STAD24 nodigt burgers uit om zich (voor 27 februari) in te schrijven voor een dag om in dialoog te gaan over de toekomst van de stad. Een zo representatief mogelijke groep aan burgers zal worden gekozen om deel te nemen aan het volgende programma:

PROGRAMMA

Voormiddag: In de voormiddag zal je op een centraal punt in Antwerpen ontvangen worden voor een korte introductie. Nadien kan je naar keuze aansluiten bij een wandeling (3km) of fietstocht (8 km) door Antwerpen waarbij we je blik willen verbreden op het politieke speelveld. We ontmoeten boeiende mensen en passeren bij interessante plekken.

Lunch: we voorzien gratis lunch

Namiddag: In de namiddag gaan we verder met ons programma in kleinere groepen. We buigen ons over de vraag hoe we samen impact kunnen hebben. We denken en bespreken hoe we er de komende jaren voor kunnen zorgen dat de politiek echt van iedereen kan zijn. We eindigen met een afsluitend woordje en een mini-STAD24-feestje.

Opvang: Voor kleine kinderen voorzien we aangepaste opvang. Oudere kinderen (8-14 jaar) gaan zelf aan de slag in leuke workshops op maat.

STAD24

STAD24 kadert in een breder traject van beweging.net. Er zal een bijeenkomst georganiseerd worden in Brussel (26 april) en alles wordt samen gebracht en weer verder besproken tijdens de ID-dagen in Aeropolis (19 en 20 oktober). Ook nadien willen we met ons partnerschap blijven ijveren voor een stad waarin de politiek van iedereen is.

Vragen of opmerkingen? karolien.huyghe@beweging.net

Vorige
Vorige
16 maart

Sociaal Rechtvaardig Omgevingsbeleid: Hoe kunnen we onroerend erfgoed sociaal waarderen & beheren?

Volgende
Volgende
23 maart

Sociaal Rechtvaardig Omgevingsbeleid: Hoe kunnen we stedenbouwkundige lasten sociaal inzetten?